Facebook

Just graduated! Alhamdulillah.Semoga segala amalan kita diterima Allah dan Semoga kita ikhlas dalam melakukan apa jua perkerjaan dan mendapat keberkatan dari Nya.. i love Allah

Tuesday, January 19, 2016

Temuduga Jawatan Guru Tahfiz Kontrak 2016

Bismillahirahmanirrahim...

Ape kabar semua? harap2 semua dalam keadaan sihat walafiat...
Saya sihat Alhamdulillah.. dah sarapan ke semua? makan apa.. sampai hati tak ajak ek..
xpe2.. saya gurau je..hehe.. Oklah straight to the point..

About the title above..
Actually saya dah pon pergi ke temuduga tersebut..

so, kat sini saya cuma nak oyak / beritahu korang apa yang saya telah lalui semasa iv tersebut..

dalam iv tu ada 3 sesi..saya simpulkan aje ye..

sesi pertama : ujian hafazan al-Quran, jawatan pon guru tahfiz kenalah tebuk kan barulah taw mantap ke x.. sy ni biasa2 ja...hehe.. ,selepasa tu dia akan tanya tajwid, dan juga selepas tu dalam bilik yg sama ada ujian bahasa arab... bahasa arab ni saya kantoi sikit.. arab sy x power sgt.. so agak tergagap2 walaupun dah cuba buat jadi confident.. xpe i know korang mesti boleh buat much better than me kan..
dia akan bagi satu karangan pendek.. dah dia akan soal kita.. dan ada juga soalan kbkk.. get ready la k..

sesi kedua : ialah ujian berkumpulan.. kita akan dikehendaki duduk dalam kumpulan yg telah ditetapkan dan buat satu diskusi mengenai tajuk yang telah diberikan.. diskusi kena kuat2 ye sebab dia nak dengar mcm mana kita berhubung antara satu sama lain.. macam pandangan atau pendapat dilontarkan.. so kenalah bagi komitment dalam semua group tu..jangan diam je..nnti tak dapat markah.. kemudian selepas diskusi, kita kena present one by one about our discussion tu.. macam kat kelas tutorial masa kat kolej or universiti.. insyAllah korang hebat mesti boleh buat.

sesi ketiga : ujian kecergasan.. ujian ni memang akan uji semua tahap ketangkasan ,stamina, kecergasan kita,. ada ujian berlari, ujian sit up, ujian pumping, ujian kerenggaangan badan.. memang mencabar.. so sebelum iv tu banyakkanlah bersenam supaya bila iv badan x terkejut dan dah ready for those exercise..

oklah that's all about the interview.. well done friends.. :) :)

No comments:

Post a Comment

thanks for comment!

Blogroll