Wednesday, June 29, 2011
JERUK IKAN
Bahan-bahannya:
Bawang merah 5 ulas
Bawang putih 10 ulas
Halia 15 cm
Cuka 200 ml
Kunyit satu sudu kecil
Air 400 ml
Cabai Melaka 10 biji
Ikan goreng 4-5 ekor
gula
garam
Cara-cara dia simple jew...
1.Mula-mula tumis bawang merah,bawang putih and halia.
2.Lepas tu masukkan masukkan air then cuka (main thing kat sni ialah cuka).
3.Masukkan ikan goreng dan cabai melaka
4.Last sekali ,pastu masukkan gula dan garam secukup rasa
5.Siap dihidangkan...
Makanan nie la favourite saya..x bnyk lemak..n potong lemak sbb ada cuka...pastu jeruk nih leh tahan sampai seminggu..lebih pada tu...x tawula...klo lagi bnyk cuka..lagi thn lama kowt..=P
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
thanks for comment!